...............oud en vertrouwd, klaar voor de toekomst!.............

Afgeronde projecten

 

Uitbouw woning te Apeldoorn.

Hier ziet u dat een uitbouw aan de achterzijde van de woning waarbij de bereikbaarheid aan de achterzijde zeer slecht is voor ons geen probleem hoeft te zijn. Bij deze uitbouw hebben wij het grondwerk handmatig uitgevoerd en de overtollige grond in bigbags gedaan. Deze bigbags hebben wij met de kraan over de woning gedraaid en in de container geleegd. Op het zelfde moment hebben wij de beton gestort voor de vorstrand fundering en alle benodigde materialen over de woning naar achteren gedraaid.

 

Nieuwbouw woning met bijgebouw.

In februari 2014 zijn wij gestart met een nieuwbouw woning met bijgebouw aan de Woertmansweg te Bathmen. Het betreft hier een 2e bedrijfswoning bij een boerderij. Deze woning is ontworpen in samenwerking met bouwkundig teken en adviesbureau B. Hollegien uit Bathmen. De inhoud van deze woning bedraagt ca. 660m3 en het bijgebouw heeft een inhoud van ca. 340m3. De woning wordt op traditionele wijze gebouwd waarbij de energie zuinigheid ook de nodige aandacht heeft. De gehele woning wordt voorzien van een goede isolatie. Buitengevels, vloer en dak hebben een Rc waarde van 4,5 terwijl het huidige bouwbesluit minimaal 3,5 voorschrijft. Deze woning hebben wij in september 2014 opgeleverd.

 

Renovatie verbouw gemeentelijk monument De Ezerman te Zutphen.

In juni 2013 zijn wij gestart met de renovatie en verbouw van het inmiddels 100 jaar oude pakhuis van technische groothandel Brinkman & Niemeijer aan de Kuiperstraat te Zutphen. Dit gemeentelijk monument hebben wij in opdracht van 1618 Vastgoed uit Deventer gerenoveerd en verbouwd tot een gebouw met op de begane grond en 1e verdieping commerciële ruimten en op de 2e en 3e verdieping totaal 4 zeer ruime appartementen. De wanden op de begane grond die in het verleden  geplaatst zijn hebben wij verwijderd hebben. De houten vloeren die op stalen balken waren aangebracht hebben wij waar nodig hersteld en gedeeltelijk vernieuwd. Deze vloeren dienen ook als plafond van de onderliggende bouwlaag. Ook de buitengevels hebben wij waar nodig hersteld  in de oude staat terug gebracht.  De gehele dakbedekking en de oude dakrand omtimmering is vervangen waarbij tevens isolatie is aangebracht. Ondanks dat wij zoveel mogelijk de oude details bewaard hebben o.a. de oude hijs installatie hebben wij het gebouw aan de binnenzijde aangepast om deze geschikt te maken voor de huidige bestemming commerciële ruimten en wonen. Onder de nieuw geplaatste lift en trappenhuis hebben wij op een trillingsvrije methode pulspalen met groundinjectie aan laten brengen tot een diepte van 17m. deze lengte van de palen waren nodig omdat het gebouw op een eeuwen oude havenarn is gebouwd. Langs de buitenwanden hebben wij metalstud voorzetwanden geplaatst waarin houten kozijnen zij gekomen met dubbel glas. In de bestaande kozijnen is het oude glas verwijderen en nieuw monumenten glas aangebracht. Over de vloeren is een laag underlayment aangebracht voor de stabiliteit en brandwerendheid waarna hier Fermacel estrich platen zijn aangebracht om het contactgeluid tegen te gaan. Alle nieuwe binnenwanden zijn uitgevoerd als metalstud wanden. In het trappenhuis zijn houten tappen geplaatst met beukentreden. De trap in de  commerciële ruimten is uitgevoerd met stalen trapbomen waarop wij beuken treden hebben aangebracht. Aan de voorzijde van het gebouw hebben wij bij de appartementen inpandige loggia’s gemaakt en aan de achterzijde hebben wij een  2 tal balkons aangebracht. De gehele technische installatie is opnieuw aangelegd en volgens de nieuwste normen en geschikt voor de huidige bestemming. Na de oplevering begin 2014 heeft de opdrachtgever het gehele pand in korte tijd kunnen verhuren.

Renovatie daken 6 woningen Omerinkstraat en 8 woningen Smidsweg.

In april 2014 zijn wij gestart met het renoveren van de daken van 6 woningen aan de Omerinkstraat te Bathmen. De renovatie werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bestaande dakpannen, schoorstenen en goten het aanbrengen van geïsoleerde dakplaten, het opmetselen van nieuwe schoorstenen. het maken van overstekken aan de kopgevels en het aanbrengen van nieuwe goten. Als dit blok woningen gereed is zullen wij 2 blokken van 4 woningen aan de Smidsweg gaan renoveren. De werkzaamheden zullen wat de woningen betreft hier hetzelfde zijn als aan de Omerinkstraat. Bij de woningen aan de Smidsweg zullen wij ook de daken van de schuurtjes gaan vervangen. Op deze schuurtjes zullen wij geïsoleerde  stalen dakpan platen leggen. Vorig jaar hebben wij voor dezelfde opdrachtgever Woonstichting de Marken uit Schalkhaar in de zelfde straten een zelfde aantal woningen gerenoveerd. Met de renovatie van deze daken is het gehele complex woningen aan de Smidsweg gerenoveerd. Deze werkzaamheden voeren wij uit als hoofdaannemer in samenwerking met onze onderaannemers dakdekkersbedrijf van de Linde uit Ommen voor het sloopwerk, leggen van de dakplaten en het aanbrengen van de dakpannen. Ten Brinke transport en recycling uit Rijssen voor het afvoeren van de oude pannen en Veldwachter uit Bathmen voor het leggen van de nieuwe goten en het opnieuw aansluiten van de cv rookgasafvoeren. Onze eigen werkzaamheden bestaan uit het opnieuw opmetselen van de schoorstenen, maken van de overstekken rondom de woningen en de diverse aftimmerwerkzaamheden.

Nieuwbouw woning Harfsen.

In het buitengebied van Harfsen hebben wij een nieuwe woning met bijgebouw gebouwd, waarbij wij voor het eerst warmtepomp techniek hebben toegepast. Deze woning heeft geen gasaansluiting, maar haalt zijn warmte uit de grond. Hier voor zijn door een gespecialiseerd bedrijf een 3 tal boringen verricht waar de leidingen ingekomen zijn die de warmte uit de grond halen en overbrengen naar de verwarmings unit. Later heeft de opdrachtgever ook zonnepanelen op het dak van het bijgebouw laten leggen zodat deze woning nu bijna energie neutraal is. De eiken hoofdconstructie van de overkapping aan het bijgebouw is geheel in eigen werkplaats gemaakt en op de bouw in elkaar gezet.

 

Traprenovatie.

Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij een traprenovatie uitgevoerd. Deze trap renoveren met Multigarant traptreden met antislipstrip op basis van parket ( 15 mm multiplex met een toplaag van 5 mm eiken.) is uitgevoerd binnen 2 dagen. Bij deze renovatie heeft de opdrachtgever zelf de oude vloerbedekking verwijderd en de trapbomen schoon gemaakt en geschilderd. De treden zijn door ons pas gemaakt en daarna op de gewenste kleur gebracht. Ook de overloop is door ons voorzien van het zelfde parket in dezelfde kleur. Voor de stootborden hebben 12 mm MDF gebruikt die de opdrachtgever voor de montage afgeschilderd heeft in kleur. Een dag later hebben wij de stootborden en de treden verlijmd aangebracht waarna de trap weer klaar is voor gebruik.